Očuvanje okoliša

Beton i okoliš

Beton se izrađuje od prirodnih mineralnih sirovina stoga se i ponaša skoro jednako kao prirodni kamen. To znači da se za toplih vremena lagano rasteže, a za hladnih se vremena lagano steže. Ovisno o vremenskim prilikama i opterećenju te o glatkoj, odnosno gruboj strukturi gornje površine opločnik prirodno reagira na onečišćenja.

Beton i boja

Budući da se beton sastoji od prirodnih elemenata kao što su šljunak ili plemeniti drobljenac, cement i voda, njegova je boja podložena odstupanjima. Ako je pijesak svjetliji ili cement tamniji to će se svakako odraziti na boji betona. Mi koristimo visokokvalitetne trajne boje koje sadrže željezo-oksid, krom-oksid i kobalt i otporne su na UV zrake. Lagane razlike u nijansama boja između pojedinih formata jedne proizvodne serije uvjetovane su tehnološkim procesom i naglašavaju prirodan karakter opločnika.

Ispitivanje kvalitete

Uz stalnu tvorničku kontrolu i podršku TPA-a, kontinuirano pratimo i održavamo kvalitetu naših proizvoda na visokoj razini, a u isto vrijeme posebno brinemo o zaštiti okoliša i ekologiji kao o neizostavnom elementu življenja modernog čovjeka.